Sunt statinele eficiente ?

pill, capsule, flying-1884777.jpg

Datele dintr-un studiu publicat în ianuarie 2021 au fost transpuse într-un grafic și publicate pe Twitter în decembrie 2021, dezvăluind că la 28.025 de participanți au existat mai multe evenimente cardiace, la persoanele care au luat statine, decât la cele cu aceeași factori de risc, care nu au luat statine. 

Autorii studiului cred că efectele negative găsite pot fi depășite prin schimbarea metodei de notare și investigarea rolului protector al plăcii calcificate, dar cercetările actuale au limitat validarea modificării.

Acest studiu susține datele anterioare care arată, în ciuda popularității statinelor, ca bolile de inimă rămân cauza nr. 1 de deces și ca au ucis mult mai multe persoane anul trecut în Regatul Unit decât COVID-ul. Se știe că statinele cresc riscul de demență și diabet. 

In urma unui alt studiu, s-a concluzionat că, în ciuda acestor riscuri suplimentare, statinele îți pot prelungi viața cu doar 3,2 până la 4,1 zile, comparat cu atunci cand nu iei medicamentul sau când nu ai făcut alte modificări ale stilului de viață.

În loc să vă concentrați asupra cifrelor referitoare la  colesterol brut, mai bine acordați atenție raporturilor de colesterol, nivelului de feritină și a testelor Gammaglutamil Transpeptidază (GGT) pentru o mai bună evaluare a riscului cardiac.

Sursa: mercola.com

Please follow and like us:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *