Puterea mentolului pentru sanatate

leaf, mint, herb-3070153.jpg

Uleiul de mentă este adesea folosit în aromoterapie sau în utilizarea uleiurilor esențiale pentru a mentine sănătatea. Studiile arată că uleiul de mentă poate ajuta la îmbunătățirea memoriei, la creșterea gradului de vigilență, și la atenuarea durerii și a episoadelor de greața.

Uleiul de mentă are proprietăți: antivirale, antimicrobiene, antifungice, analgezice, radioprotectoare, antiinflamatoare și antioxidante.

Deși este tentant să cumpărați produse care conțin ulei de mentă, folosirea acestora fără ingrediente suplimentare poate da rezultate si mai bune. Cu toate acestea, nu trebuie utilizat niciodată nediluat, deoarece poate provoca iritații, în special celor cu pielea mai sensibilă. Trebuie diluat în uleiuri precum cele de migdale dulci, jojoba, nucă de cocos sau măsline, și utilizat, in unele cazuri, sub supravegherea unui medic calificat.  

Uleiul de mentă este sensibil la temperatura inalta și trebuie păstrat într-un loc răcoros, în sticle bine sigilate. Evitați utilizarea acestui ulei împreună cu alte suplimente și medicamente, deoarece poate declanșa efecte negative. De exemplu, uleiul de mentă poate perturba rata la care corpul dumneavoastră procesează ciclosporina, determinând ca mai multă cantitate de medicament să rămână în sânge.

Uleiul de mentă este, de asemenea, cunoscut că ar interacționa cu alte medicamente precum Felodipina (Plendil), Simvastatin (Zocor), antiacide, blocante ale suplimentelor de calciu și a medicamentelor care scad tensiunea arterială.

Uleiul de mentă este sigur în cantități mici la majoritatea adulților, dar poate declanșa reacții adverse la persoanele mai sensibile. Este important ca aceste persoane fie să evite utilizarea acestui ulei esențial, fie să-l folosească cu atenție numai dupa sfatul unui profesionist din domeniul sănătății.

Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza ulei de mentă sau de a vă prepara propria infuzie de ulei, deoarece, la unele persoane, poate declanșa reacții alergice, amețeli, ulcere sau răni la nivelul gurii, bătăi lente ale inimii sau iritații oculare.

Source: mercola.com

Please follow and like us:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *