Magneziul si Stresul
Izolarea socială poate determina anxietate, stres și, uneori, chiar stari depressive, afectand negativ sanatatea si calitatea vietii noastre. Deși oamenii fac exerciții fizice sau sunt foarte atenti la alimentele pe care le consuma zilnic, nutrienții din aceste alimente pot face diferența, iar cel mai important nutrient este magneziul.
Un procent substanțial din populație are probabil o deficiență de magneziu și poate beneficia de administrarea a 150 mg până la 200 mg de magneziu prin intermediul suplimentelor.
Simptomele deficienței de magneziu pot include si unele probleme psihice, cum ar fi: depresia, confuzia sau agitația
In studiile de laborator intreprinse pe animale s-a dovedit ca numai L-treonatul de magneziu, spre deosebire de clorura de magneziu sau gluconatul de magneziu, crește nivelul de magneziu din lichidul cefalorahidian și îmbunătățește cognitia.
Primul raport privitor la utilizarea magneziului pentru îmbunătățirea stării de spirit a fost publicat în 1921, arătând un rezultat de succes in 220 din 250 de cazuri studiate. De atunci, numeroase rapoarte si studii de caz au aratat îmbunătățiri rapide ale dispoziției prin utilizarea suplimentelor cu magneziu, fără efecte secundare. În plus, un studiu echivalent randomizat a constatat că suplimentarea orală cu magneziu a fost la fel de eficientă ca și un antidepresiv pentru îmbunătățirea stării de spirit.
Aproximativ 60% dintre indivizii care au o dispoziție depresivă sunt considerați rezistenți la tratamentele anti-depresive, și acest lucru se poate datora deficienței de magneziu. Aportul mai mare de magneziu este asociat cu o imbunatatire a dispozitiei psihice. Toate acestea sugerează rolul important al magneziului, în special al L-treonatului de magneziu, pentru sănătatea psihica.
Magneziul este necesar pentru a produce neurotransmițătorii primari din creier: serotonina, dopamine/noradrenalina și melatonina, care este importantă pentru somn.
Deficiența de magneziu crește mortalitatea indusă de stress, fapt dovedit din studiile de laborator realizate pe animale, în timp ce compensarea deficitului de magneziu îmbunătățește capacitatea sistemului nervos de a rezista la stres. Cu alte cuvinte, stresul duce la deficit de magneziu, iar deficitul de magneziu duce la stres.
In concluzie, depresia poate fi, pur și simplu, un semn al deficienței de magneziu la nivelul creierului. Creșterea nivelului de magneziu din creier, în special prin utilizarea L-treonatului de magneziu, poate avea beneficii profunde asupra sanatatii mentale.
Source: mercola.com