Lumbrokinase pentru sanatate

worm, larva, caterpillar-4363336.jpg

Ideea de a folosi râme pentru sănătate nu este nimic nou.

Încă din secolul al XVI-lea, medicii chinezi s-au bazat pe râme pentru proprietățile lor benefice de a susține sistemul cardiovascular, circulația și energia întregului corp.

Referindu-se la rame ca la niste „dragoni de pământ”, primii practicanți le-au folosit în tot felul de preparate – râme prăjite și ierburi, pulberi de râme uscate și chiar extracte de râme nerafinate.

Încă ecunoscute astăzi, in mare parte, râmele devin din ce în ce mai recunoscute de catre experții din sănătate pentru enzimele pe care le produc, numite lumbrokinase.

Studiată pe larg în China, lumbrokinase este un grup de enzime fibrinolitice foarte puternice și noi, provenite din râme.

Asadar, de ce nu ai auzit de ele ?

Există cel puțin trei motive pentru care lumbrokinase nu este binecunoscută:

Majoritatea datelor  clinice sunt în limba chineză și nu sunt disponibile sau sunt slab înțelese de către practicienii care nu sunt chinezi.

Foarte puține companii vând enzima lumbrokinase pură, în principal din China, deoarece sunt scumpe și greu de găsit.

Companiile farmaceutice nu au descoperit încă o modalitate de a le utiliza și de a profita de pe urma acestora.

De asemenea, lumbrokinase nu este ca alte tipuri de enzime, în special tipul pe care îl luați pentru a vă ajuta la digerarea alimentelor.

 

Cum ajuta Lumbrokinase?

Știai că din zecile de mii de enzime diferite din corpul tău, 99,99% dintre ele nu au nicio legătură cu digestia?

Enzimele cunoscute sub numele de enzime proteolitice sau fibrinolitice sunt concepute pentru a descompune proteinele, dar nu doar proteinele din alimente.

Când luați enzime cu alimente, acestea rămân în tractul intestinal pentru a digera alimentele.

Cu toate acestea, atunci când luați enzime proteolitice între mese sau când mâncarea nu este în stomac, acestea intră rapid în sânge. Acolo vă ajută să vă curățați sângele și să-și croiască drum către țesuturile și organele dumneavoastră.

Aceste enzime speciale funcționează într-o misiune de tip căutare și distrugere pentru a ajuta la descompunerea și eliminarea proteinelor care nu va aparțin. Deci, atunci când alimentele nu sunt prezente, acțiunea lor principală este să caute proteinele nedorite din corpul tău.

Enzimele fibrinolitice precum lumbrokinase ajută, de asemenea, la eliminarea fibrinei, o proteină pe care corpul dumneavoastră o produce și care poate afecta fluxul sanguin în arterele și țesutul conjunctiv.

Fibrina vă poate afecta sănătatea inimii și a mușchilor, precum și bunăstarea generală a întregului corp.

Acolo intră în joc „Secretul chinezesc” – secretul deținut de chinezi, japonezi și coreeni de mii de ani. Secretul chinezesc pentru un flux sanguin sănătos: enzimele lumbrokinase.

Lumbrokinasele sunt  enzime complexe care conțin o proteină bioactivă, ce reprezintă numeroasele lor proprietăți potențial benefice pentru sănătate.*

Acest grup de enzime și-a câștigat numele după ce un medic japonez, pe nume H. Mihara și colegii săi, le-au extras din specii de râme în 1991.

Chiar dacă râmele au fost folosite în practica tradițională chineză de mii de ani,  enzimele fibrinolitice ale râmelor sau EFE abia recent  au devenit disponibile.

Cercetătorii au descoperit că EFE este un amestec de șase enzime – toate componentele serin protează cu activități fibrinolitice diferite.

Aceste EFE, sau lumbrokinaza, așa cum se numesc, sunt eficiente în descompunerea și ajută organismul să scape de fibrină și alte proteine nedorite.

Deci, de ce este important să vă ajutați organismul să elimine aceste tipuri de proteine nedorite?

Proteinele care nu vă servesc vă pot împiedica să vă bucurați de:

  • Sănătatea optimă a inimii și a fluxul sanguin în corp.
  • Sa ai un confort maxim in timpul activitatilor zilnice si in timpul odihnei.
  • Sa te simți energic și odihnit în fiecare zi.
  • Un profil nutrițional sănătos, fără deficiențe minerale.

Prin reducerea proteinelor nedorite cu ajutorul enzimelor proteolitice sau fibrinolitice, contribuiți la susținerea unui răspuns inflamator sănătos, a circulației sănătoase și a sănătății vasculare în corpul dumneavoastră.*

Lumbrokinasa este de aproape 30 de ori mai puternica decât alte enzime fibrinolitice

Există mai multe enzime proteolitice orale disponibile astăzi care pot ajuta la descompunerea fibrinei și a altor proteine nedorite din corpul dumneavoastră.

Acestea includ enzimele pancreatice, bromelaina, nattokinaza, serrapeptaza și lumbrokinaza.

Beneficii pentru sanatate

Lumbrokinaza este investigată ca agent antitrombotic. Trombocitele, cunoscute și sub numele de trombocite, sunt celule roșii din sânge care se aglomerează ori de câte ori țesuturile sunt compromise pentru a ajuta la oprirea sângerării.

Agenții antitrombotici acționează prin inhibarea capacității celulelor sanguine de a rămâne împreună. Acest lucru poate fi valoros în prevenirea sau diminuarea impactului bolilor precum accident vascular cerebral, infarct miocardic (infarct miocardic) și tromboză venoasă profundă (TVP).

Exemple de agenți antitrombotici includ anticoagulanți precum Coumadin (warfarina) și medicamente antiplachetare precum aspirina și Plavix (clopidogrel). Practicanții alternativi consideră că lumbrokinaza este o alternativă naturală la aceste medicamente.

Deși există puține dovezi științifice care să susțină afirmațiile, studiile preliminare au sugerat anumite beneficii.

Cum se deosebeste Lumbrokinasa de celelalte enzime ?

Lumbrokinasa are un mecanism de echilibrare încorporat care promovează
atât fibrinoliza, cât și fibrinogeneza. Aceasta înseamnă că poate să descompună
și să acumuleze fibrina, în funcție de nevoile corpului tău.

Cred că acesta este probabil ceea ce conferă lumbrokinasei un record de siguranță atât de mare  și de ce a fost atât de util pentru mulți oameni.

Efecte secundare posibile

Se știe puțin despre siguranța lumbrokinazei. Unele studii au raportat efecte ușoare la un procent mic de utilizatori, inclusiv dureri de cap, amețeli, constipație și greață.

Din cauza lipsei cercetărilor, lumbrokinaza nu trebuie utilizată la femeile gravide, mamele care alăptează sau copiii. Ca medicament fibrinolitic, trebuie evitat și la persoanele cu tulburări de sângerare, inclusiv hemofilie.

Lumbrokinaza trebuie oprită, de asemenea, cu două săptămâni înainte de intervenția chirurgicală programată (inclusiv chirurgia dentară) pentru a evita sângerările excesive.

Nu se știe dacă lumbrokinaza poate interacționa cu alte medicamente. Ca măsură de precauție, evitați lumbrokinaza dacă luați medicamente anticoagulante sau antiplachetare, deoarece acest lucru poate provoca vânătăi ușoare sau sângerări.

Pentru a evita interacțiunile, informați medicul despre toate medicamentele pe care le luați, inclusiv medicamente eliberate pe bază de rețetă, fără prescripție medicală, pe bază de plante și recreaționale.

Sursa: mercola.com

Please follow and like us:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *