Grasimile nesanatoase sunt mai rele decat zaharul

Grasimile nesanatoase sunt mai rele decat zaharul.

Siim Land, autorul cărții: „Autofagia Metabolica” vorbește despre beneficiile și importanța grăsimilor omega-3 și pericolul uleiurilor vegetale și al grăsimilor oxidate, râncede. Este important să realizam că atât uleiurile omega-3, cât și omega-6 sunt integrate în membranele celulare.

În timp ce grasimile omega-3 vă fac membranele celulare mai sănătoase, grăsimile omega-6 din uleiurile vegetale fac ravagii metabolismului dumneavoastră celular și au un timp de înjumătățire de la 600 la 680 de zile. Prin urmare, uleiurile și grăsimile dăunătoare sunt mult mai periculoase pentru sănătatea dumneavoastră decât zahărul adăugat și carbohidrații din cereale.

„Aspectul peroxidării lipidelor în sine accelerează, de asemenea, îmbătrânirea și provoacă carcinogeneză și, de asemenea, conduce la crearea sau acumularea de lipofuscină, care este acel pigment de uzură legat de vârstă”,  explică Land.

„Lipofuscina începe, de asemenea, să provoace leziuni celulare și inhibă autofagia. Din nou, odată ce aveți grăsimi rele blocate în membranele celulare, arderea grăsimilor în sine devine, de asemenea, un act inflamator.

Așadar, dacă postești în timp ce ai grăsimi rele în membranele celulare, atunci elimini aceleași grăsimi rele în sistemul tău și de aceea s-ar putea să ai o mulțime de simptome de detoxifiere neplacute. Este posibil să te simti mai rău din cauza postului sau a cetozei doar pentru că arzi grăsimile greșite care sunt blocate în grăsimea corporală.”

O modalitate simplă de a ne da seama dacă am putea avea o mulțime de grăsimi rele în organism este să ne uitați la piele. Așa-numitele „pete de vârstă” sau „pete hepatice” pe care le au multe persoane sunt cauzate de lipofuscină. Aceste pete pot dispărea în cele din urmă dacă vă curățați dieta de grasimile nesanatoase.

Sursa: Amazon

Please follow and like us: