Cum slabim sanatos prin cetoza

girl, dress, measuring tape-5654651.jpg

Principiile dietetice cheie pentru a pierde excesul de greutate sau pentru mentinerea greutatii ideale includ:  obținerea a jumătate sau mai mult dintre caloriile zilnice din grăsimi sănătoase, consumând tipul și cantitatea de proteine potrivite, evitând alimentele inflamatorii, inclusiv legumele inflamatorii, și având perioade de timp în care sa postești.

Beneficiul principal al postului este acela că ajuta  corpul sa produca mai multa energie. Aceasta energie are mai multe beneficii, una dintre ele fiind reglarea cantitatii de zahăr din sânge, ceea ce va vă permite să evitați rezistența la insulină, diabetul de tip 2 și toate bolile de batranete asociate.

Postul este, de asemenea, un remediu bun impotriva îmbătrânirii, deoarece îmbunătățește autofagia  la nivelul  mitocondriei  celulelor.

Autofagia este procesul  prin care o celulă își descompune componentele disfuncționale. Celula poate recicla componentele chimice utile în alte scopuri.Prin autofagie se regleaza echilibrul compoziției proteinelor din celule , se previne acumularea de deșeuri toxice, se menține funcția organitelor celulare, se elimina agenții patogeni invadatori și se ajuta la buna functionare a celulelor în perioadele de infometare.

Un truc simplu care va face postul mai ușor este să vă ridicați nivelul cetonelor pentru a intra in fenomenul de cetoza. Cetoza este o stare metabolica in care grasimile si corpurile cetonice sunt utilizate drept sursa principala de energie, in defavoarea glucozei. O parte din glucoza sub forma de glucogen este stocata, ca rezerva, in ficat si este utilizat atunci cand este nevoie de el. Daca reducem cantitatea de carbohidrati din alimentatie sau tinem post, aceste rezerve ale ficatului se vor epuiza in doar cateva zile.

Organismul este capabil sa produca glucoza din proteinele consummate prin intermediul unui process biochimic numit si gluconeogeneza. Cu toate acestea, aceasta cantitate de glucoza nu va fi suficienta pentru functionarea corecta a creierului, care are nevoie de o reaprovizionare cu energie in mod continuu.

Exista din fericire cetoza, care poate satisfice aceste nevoi cu ajutorul unei surse de energie alternative, si anume grasimile, ajutandu-ne in acelasi timp sa slabim intr-un mod cat mai natural si mai benefic corpului nostru.

Daca nu doriti sa va infometati pentru a intra in cetoza, atunci puteti consuma cafeaua de dimineata cu sau fara ulei de nuca de cocos sau unt, provenit doar de la vacile hranite cu iarba. O alta modalitate ar fi sa consumati suficiente alimente care contin fibra (prebiotice)

Alimentele prebiotice si cafeaua de dimineață sunt compatibile cu postul și pot  preveni infometarea cu succes.

Please follow and like us:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *