Cum sa intelegem sistemul imunitar.

virus, pathogen, antibody-5741636.jpg

Atunci când funcționează la performanța maximă, sistemul nostru imunitar poate identifica și elimina toate riscurile pentru sănătate, poate recunoaște și imita răspunsurile imune anterioare și poate repara leziunile celulare și tisulare. Dacă este prea activ sau prea pasiv, totusi, poate produce dureri debilitante și poate permite tuturor tipurilor de boli să se dezvolte in organism, cum sunt si bolile autoimmune.

În timp ce in cultura noastră suntem obisnuiti cu prescriptii medicale, medicamente și soluții rapide, a învăța cum să-ți întărești sistemul imunitar în mod natural nu se află în fruntea listei de prioritati la majoritatatea oamenilor.  Este important să înțelegeți că sistemul imunitar este foarte laborios. Este nevoie de mai mult decât creșterea cantității de celule din corp pentru a ne îmbunătăți și a ne  proteja sănătatea cu adevărat. Cu alte cuvinte, nu putem suplimenta doar cu vit. C  pentru a întări sistemul imunitar.

Acestea fiind spuse, putem identifica cu siguranță câțiva pași pe care îi puteți lua pe măsură ce învățați cum să vă întăriți sistemul imunitar în mod natural, ceea ce vă va ajuta corpul să funcționeze mai eficient și să preveniți mai ușor bolile. Acesti pasi importanti duc la întărirea sistemului imunitar in timp.

Un antigen este o toxină sau o substanță străină care induce un răspuns imun în organism. De cele mai multe ori, acest răspuns imun este producerea de anticorpi (proteine din sânge care se leagă în mod specific de un anumit antigen pentru a-l neutraliza). În termeni profani, antigenii sunt băieții răi, iar anticorpii sunt băieții buni. Băieții buni sunt trimiși să caute și să distrugă băieții răi, atunci când corpul tău este invadat de acestia.

Cu cât organismul reușește mai des să distrugă un antigen, cu atât sistemul imunitar devine mai puternic și mai eficient; aceasta se numește imunitate dobândită (sau adaptativa). Răspunsul imun pe termen lung implică celule albe din sânge, numite limfocite, care produc anticorpi si care ajută organismul să descompună si sa distruga antigenii. Celulele păstrează apoi memoria dezactivării sau distrugerii antigenilor, iar apoi rămân in organism până când este nevoie să reproducă acea acțiune de aparare în viitor.

Datorită modului în care răspunsul imunitar este activat, sistemul imunitar este in comunicare cu sistemele: circulator, endocrin, digestiv, neurologic și tegumentar, pentru a numi doar câteva. O singură acțiune influențează întotdeauna multe procese și, in mod specific, pentru sistemul imunitar, pot aparea diferite rezultate, ca urmare a acestei comunicari. Cel mai important lucru este ca toate sistemele corpului nostru sa lucreze împreună pentru a mentine echilibrul intregului sistem imunitar.

Pielea este un exemplu de sistem imunitar care împiedică răspândirea multor substanțe toxice distructive sa se raspandeasca in corpul nostru. Febra funcționează și ca o reacție precoce, ridicând temperatura corpului peste ceea ce poate suporta agentul patogen. Toti avem o funcție imunitară numită imunitate înnăscută, prima linie de protecție împotriva bolilor. Aceasta este răspunsul cu acțiune rapidă la un antigen invadator – cum ar fi: germeni, bacterii sau virusuri – împiedicându-l să se răspândească în organism pentru a deveni o boală serioasa. Mucoasa noastra  gaseste acesti antigeni, acidul gastric și enzimele ii pot opri sau distruge, iar tusea ii poate îndepărta.

5 lucruri care slabesc imunitatea

1. Imbatranirea
2. Obiceiurile alimentare daunatoare
3. Exercitiul fizic insuficient sau excesiv
4. Stresul si Anxietatea
5. Toxinele din mediul inconjurator

10 lucruri care ne intaresc imunitatea

1. Bea apa curata
2. Respira aer curat
3. Consuma o hrana curata si sanatoasa
4. Suplimenteaza dieta cu minerale, viatamine si enzime naturale
5. Suplimenteaza vit. D, mai ales in lunile de iarna.
6. Evita toxinele de orice fel
7. Detoxifiaza-ti corpul in mod regulat
8. Dormi suficient
9. Fa miscare zilnic, prin exercitii fizice sau plimbari
10. Consuma probiotice
Please follow and like us:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *