Autofagia ca tratament antiviral si antibacterian

bacteria, illness, virus-163711.jpg

Activarea autofagiei este o modalitate puternică prin care se pot trata multe boli.

Cercetătorii se bazeaza acum si pe autofagie ca pe o modalitate viabilă in tratamentul bolilor, după cum apare  în lucrarea stiintifica din 2012, „Modularea autofagiei ca țintă terapeutică potențială pentru diverse boli:”

„Autofagia are loc la o rată bazală în majoritatea celulelor, eliminând agregatele proteice și organelele deteriorate pentru a menține homeostazia citoplasmatică.  Aceasta include degradarea mitocondriilor disfuncționale prin mitofagie, un proces citoprotector care limitează atât producția de specii reactive de oxigen (ROS) cât și eliberarea de proteine intramitocondriale toxice.

Pe lângă rolul său homeostatic vital, această cale de degradare este implicată în diferite afecțiuni umane, inclusiv afecțiuni metabolice, boli neurodegenerative, cancere și boli infecțioase. Autofagia poate fi dereglată în mai multe tulburări, inclusiv boli metabolice, tulburări neurodegenerative, boli infecțioase și cancer.

Studiul din 2012 a mai demonstrat că inducerea autofagiei crește longevitatea la un grup mare de specii, crescând astfel posibilitatea ca îmbătrânirea și longevitatea să fie ținte terapeutice pentru inducerea autofagiei.

Având în vedere aceste observații, abordările farmacologice pentru reglarea sau inhibarea autofagiei primesc în prezent o atenție considerabilă. De exemplu, reglarea autofagiei poate avea un beneficiu terapeutic în anumite boli neurodegenerative,  în timp ce inhibarea autofagiei este investigată ca strategie pentru tratarea unor tipuri de cancer.”

Strategii care pot activa autofagia:

Probabil cel mai sigur mod de a obține aceste beneficii este pur și simplu de a stimula autofagia în mod natural și există multe strategii de stil de viață sănătos care vor face exact asta. Poate una dintre cele mai importante și mai eficiente metode de obtinere a autofagiei este postul.

  • Postul

Postul este o modalitate puternică de a activa autofagia

Pe baza cercetărilor care au apărut în ultimii ani, acum sunt convins că postul cu apă de mai multe zile este una dintre cele mai profunde intervenții metabolice pe care le poți face pentru a-ți îmbunătăți radical sănătatea, deoarece permite organismului să regleze autofagia și mitofagia. îndepărtați celulele senescente deteriorate, inclusiv celulele premaligne. Postul este, de asemenea, o modalitate extrem de eficientă de a scăpa de greutatea în exces și de a vă prelungi durata de viață.

Există însă câteva avertismente. Dacă luați medicamente, trebuie să lucrați cu medicul dumneavoastră pentru a vă asigura siguranța acestui post, deoarece unele medicamente trebuie luate cu alimente și /sau pot deveni toxice atunci când chimia corpului dumneavoastră se normalizează. Cei care iau medicamente hipoglicemiante sau antihipertensive sunt deosebit de vizati aici, deoarece pot ajunge la supradozaj.

De asemenea, este recomandat să continuați să luați suplimente nutritive în timpul postului. De asemenea, trebuie să luați o sare de înaltă calitate. Anumite condiții de sănătate pot necesita, de asemenea, o supraveghere medicală mai strictă pentru a asigura siguranța în timpul postului.

O modalitate mai blândă care poate îmbunătăți în continuare autofagia este postul intermitent, cu condiția să nu mănânci timp de cel puțin 16 ore la rand. Acesta este timpul necesar pentru a activa autofagia. Aceasta înseamnă că trebuie să consumati alimente în intervalul ramas de opt ore și să nu gustați absolut nimic în timpul orelor de post.

Dacă doriți să încercați un post numai cu apă, este recomand să începeți cu un post intermitent aproximativ 16 ore pe zi și sa ajungeti treptat până la 20 de ore pe zi. Odată ce ai făcut asta timp de o lună, va fi mult mai ușor să faci un post cu apă timp de cinci zile.

  • Exerciții ciclice

O data la doua zile, faceți 30 de minute de antrenament pe intervale de mare intensitate sau antrenament de rezistență. Stresul acut al exercițiului declanșează autofagia în același mod ca postul.

  • Consumul de alimente care activează autofagia

În cartea ei bestseller din New York Times, „Glow: A Science-Based Plan to Lose Weight, Revitalize Your Skin, and Invigorate Your Life”, Naomi Whittel include 140 de tipuri diferite de alimente care ajută la activarea autofagie – cum ar fi ceaiul de bergamotă cu citrice, ceaiul verde și turmeric sau curcuma.

  • Activarea proteinei kinaza activate de adenozin monofosfat (AMPK)

Activarea proteinei kinaza activate de adenozin monofosfat (AMPK) printr-o dietă adecvată și suplimente nutritive — AMPK este o enzimă care stimulează autofagia mitocondrială (mitofagia) și biogeneza mitocondrială, precum și alte cinci căi de importanță critică: insulina, leptina, ținta rapamicinei la mamifere (mTOR), factorul de creștere asemănător insulinei și coactivatorul 1-alfa al receptorului activat de proliferator.

De asemenea,  se amplifica factorul de creștere al nervilor și ajută la protejarea împotriva tipului de stres oxidativ care duce la boala Parkinson. Odată cu vârsta, nivelurile de AMPK scad în mod natural. Anumite obiceiuri alimentare, cum ar fi consumul de prea multe grăsimi nesănătoase sau de insuficiente grăsimi sănătoase și obținerea unor cantități insuficiente de flavonoide (antioxidanți), inhibă, de asemenea, activitatea AMPK. Rezistența la insulină este, de asemenea, un inhibitor puternic al AMPK.

Deci, menținerea acestei enzime activată printr-o dietă adecvată este un alt factor important pentru menținerea autofagiei sănătoase. Două suplimente alimentare cunoscute că activează AMPK – declanșând astfel mitofagia și biogeneza mitocondrială – sunt pirolochinolină chinona (PQQ) și berberina. Aceste suplimente imbunatatesc, de asemenea,  funcția și sănătatea mitocondrială.

Autofagia este stimulată în diferite stări patologice și fiziologice, cum ar fi înfometarea. Autofagia indusă de foame,  permite degradarea proteinelor, carbohidraților și lipidelor, ceea ce permite celulei să-și adapteze metabolismul și să-și satisfacă nevoile energetice.

Inducerea autofagiei la șoarecii nou-născuți are un rol major în menținerea nivelurilor de energie în diferite țesuturi după ce aportul de nutrienți materni prin placentă încetează. Mai mult, autofagia indusă de foame are un efect citoprotector prin blocarea inducerii apoptozei de către mitocondrii.”

Posturile mai lungi doar cu apă sunt o formă de „infometare” care vor induce autofagie.  Doar 200 de calorii pot împiedica procesul, iar perioada de înfometare trebuie să fie de cel puțin 16 ore pana la 72 de ore sau chiar mai mult, așa că este important să fii strict si consecvent, dacă inducerea autofagiei este scopul tău principal.

Pe de altă parte, autofagia nu poate rămâne activa in mod  continuu. De asemenea, trebuie să permiteți celulelor să se reconstruiască și să se întinerească, ceea ce are loc în timpul fazei de realimentare, motiv pentru care postul ciclic (intermitent) și hrănirea sunt atât de importante.

O modalitate simplă de a îmbunătăți sănătatea și de a preveni bolile

Având în vedere că sănătatea ta depinde de celulele care funcționează bine, abordarea autofagiei este de o importanță semnificativă și poate contribui în mare măsură la prevenirea bolilor, inclusiv a tulburărilor neurodegenerative și a cancerului. Fără autofagie, celulele tale vor deveni în cele din urmă pline de toxine, iar odată ce încep să funcționeze defectuos și/sau să moară, corpul tău nu va putea elimina eficient acele celule toxice, ceea ce va agrava și mai mult problemele de sanatate.

Vestea bună este că nu este foarte dificil să optimizați autofagia. Postul pare a fi cel mai eficient mod, dar exercițiile fizice și adăugarea anumitor alimente și suplimente sunt, de asemenea, strategii utile. Dacă ești cu adevărat dedicat, faci tot posibilul să încorporezi toate aceste strategii de tratament.

Sursa:

Please follow and like us:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *